• SUBSCRIBE TO SHIPS IN SCALE TODAY!

The beloved Ships in Scale Magazine is back and charting a new course for 2026!
    Discover new skills, new techniques, and new inspirations in every issue.

NOTE THAT OUR NEXT ISSUE WILL BE July/August 2026
  • Win a Free Custom Engraved Brass Coin!!!
    As a way to introduce our brass coins to the community, we will raffle off a free coin during the month of August. Follow link ABOVE for instructions for entering.

L'EGYPTIENNE FREGATE DE 1799 według planów Gerarda Delacroix skala 1:48

Nie! Myślę, że naturalna zmienność drewna jest przepiękna! Możesz co najwyżej wybrać kilka wadliwych desek i wymienić je, zachowując resztę tego fantastycznego wykończenia. Albo ewentualnie wybiórczo bejcować jaśniejsze paski. Nie rób niczego pochopnie!
Witaj
Myślałem Pawle o wymianie listewek ale jest ich zbyt dużo do wymiany ,a dostałem trochę drzewa gruszy od kolegi więc zaczynam zabawę od nowa . Zaczynając budowę tego modelu miałem wizję jak ma wyglądać, jest rozbieżna z tym co osiągnąłem po prostu dobrałem złe drzewo. Udanego wypoczynku Pawle i życz mi powodzenia ,Pozdrawiam Mirek

Witaj
Myślałem Pawle o wymianie listewek ale jest ich zbyt dużo do wymiany ,a dostałem trochę drzewa gruszy od kolegi więc zaczynam zabawę od nowa . Zaczynając budowę tego modelu miałem wizję jak ma wyglądać, jest rozbieżna z tym co osiągnąłem po prostu dobrałem złe drzewo. Udanego wypoczynku Pawle i życz mi powodzenia ,Pozdrawiam Mirek
Then you have my respect for pursuing your vision for this model. As you know I removed about a month's worth of work recently on my own model. Your effort will be greater - but then so will the satisfaction. I wish you good luck (and a careful eye when selecting your wood!).

Back